Hvorfor skal te og kaffe altid være varmt? Næ, bryg din egen solskinste, og nyd den iskold og sukkerfri.
På billedet ser du den meget low-tech-agtige produktionsmetode til en af amerikanernes foretrukne sommerdrikke, den solbryggede is-te; eller ”sun tea”, som de kalder det over there. For mange af os danskere er is-te noget, vi køber i flasker fra Lipton eller Nestea, fyldt med smag af citrus og fersken – og med meget lidt smag af te. Men is-te kan være lige så hjemmebrygget som den klassiske varme version, du kender så godt. Det kræver faktisk kun et glas, et par teskefulde te efter smag og behag, solskin og par timers tålmodighed.
Sådan gør du
Fyld tre-fire teskefulde te i et syltetøjsglas, fx som det på billedet. Hæld vand i til en sikker afstand fra toppen af glasset. Stil glasset i solen i 2-3 timer afhængigt af, hvor stærk du ønsker teen. Hæld teen igennem et filter eller en si, og stil det i køleskabet med låget skruet på. Server med is. Og skulle du få lyst til at give efter for din søde tand, kan du altid røre lidt sukker op i teen, ligesom det selvfølgelig er tilladt at krydre med et klassisk ”tvist” – en citron- eller limeskive.
God fornøjelse.
Skriv en kommentar