Der findes mere end 300 danske blogs om mad og vin. De har flere månedlige læsere end Danmarks tre største madblade tilsammen; de er lynhurtige til at fange de seneste tendenser; og du kan til enhver tid gå i direkte dialog med skribenten. Lørdag den 28. august mødes 84 af de mest seriøse madbloggere fra hele landet til den faglige konference, Madbloggersymposium 2010, der er den første af sin art i Norden.
Blog er en forkortelse for ”weblog”, som betyder noget i retning af ”dagbog på internettet”. Cirka 300 danskere har valgt, at deres internetdagbog skal handle om mad, og det er meget andet end kornede billeder af gårsdagens forlorne hare, som pryder, hvad de indviede kalder ”den gastronomiske blogosfære”. Madbloggerne beskæftiger sig med madkultur, opskrifter, restauranter, drikkevarer, fødevarepolitik, sundhed og mad i enhver tænkelig form på alt fra hyggeligt amatørniveau til knivskarp professionel analyse. Mediets popularitet er ifølge analytikere i eksplosiv vækst, og i de senere år er mange virksomheder og organisationer sprunget med på bølgen for at kunne gå i direkte dialog med forbrugerne. Der er på alle måder fuld blus på madblogging i Danmark.
Derudover vil vi gerne gøre forbrugere og madelskere over hele landet opmærksom på den rigdom af tanker, opskrifter, inspiration og smukke billeder, der ligger nogle få klik ude i æteren.
Heldagskonference med 15 foredrag
På lørdag mødes 84 af landets mest seriøse madbloggere til en heldagskonference på Nordatlantens Brygge i København. Arrangementet kalder sig Madbloggersymposium 2010 og er en non-profit-event, organiseret af to professionelle madkommunikatører, som også blogger. Under overskriften ”viden, netværk og inspiration” afvikles 15 faglige indlæg fra førende eksperter inden for en række relevante formidlingsdiscipliner, gastronomiske tendenser og specialiteter. Talerrækken tæller blandt andre den kulinariske multientreprenør, Claus Meyer; Trine-Maria Kristensen, som er ekspert i sociale medier; formand for Foreningen af Danske Madanmeldere, René Langdahl Jørgensen; Lilleø-vinmager og Fiskebar-restauratør, Anders Selmer; og kogebogsforfatter, Katrine Klinken. Alle dagens indslag filmes og kan fra den 1. september ses på konferencens hjemmeside, www.madbloggersymposium.dk.
Mere opmærksomhed på madblogs
Madbloggersymposium 2010 har ifølge den ene af de to arrangører, Marie Sainabou Jeng fra virksomheden Incube, to overordnede formål: ”Vi vil prøve at skabe en platform til udveksling af viden og idéer mellem bloggerne, og samtidig give dem en masse fagligt input, så vi kan få nogle endnu bedre blogindlæg om mad i fremtiden. Derudover vil vi gerne gøre forbrugere og madelskere over hele landet opmærksom på den rigdom af tanker, opskrifter, inspiration og smukke billeder, der ligger nogle få klik ude i æteren. Om det er en hurtig idé til, hvordan du skal tilberede kålhovedet i bunden af køleskabet nu til aften eller inspiration til en fem-retters-menu til middagen med chefen, du søger, så er madblogs den hurtigste og mest fyldige kilde, der findes lige nu.” Mange af de 300 madblogs præsenteres på siden www.madblogs.dk, ligesom både www.madbevaegelsen.dk og www.overskrift.dk giver et vist overblik over madblogosfæren herhjemme.
[…] Det er anbefalsesværdig læsning: Fuldt blus på danske madbloggere. […]