For at gøre en lang historie kort, så er karsen en af forårets smukkeste budbringere. Bevares, du kan dyrke karse året rundt, men traditionen foreskriver at udnytte forårssolens stråler til at spire karsefrøene på et stykke fugtigt vat i vindueskarmen.
Til påskebordet er karsen med sin skarpe, nærmest pebrede smag og let krydrede aroma en perfekt garniture til fedmen fra æggemaden og mayonnaisen, som bliver løftet, forfrisket og balanceret. Og så leverer den populære kimplante komplementærfarve til rejemaden, så det er en fryd for øjet.
Økologisk karseavl
Selvom dit behov for kunstgødning og pesticider som karseavler er temmelig begrænset, kan du alligevel gøre dig selv og resten af kloden den tjeneste at købe økologiske frø og så dem på økologisk vat.
Økologiske karsefrø sælges via froetorvet.dk – søg på ”karse” – for 26 kr. for et brev med 30 g = 16.000 frø. Det rækker til omkring 1,5 m2; så skulle du være dækket påsken ud.
Skriv en kommentar