Blandt garvede vinturister er Bordeaux kendt som et ufrugtbart rejseland, fordi vinhusene traditionelt har haft let ved at sælge deres vine og derfor har manglet incitament til at bruge ressourcer på at servicere hr. og fru hvorsomhelst ved slotsporten. Men det var dengang. I dag er Bordeaux bevidst om, at vinturisme, og gastronomisk turisme i det hele taget, er en vigtig kilde til at få spredt budskabet om de regionale dyder, og ikke mindst til at bibringe nye forbrugere en forståelse for, hvad det er, Bordeaux ønsker at udtrykke med sine vine.
Der er stadig et stykke vej, før den sidste snert aristokratisk hovmod og nouveau riche-arrogance har forladt de højtbesungne flodbredder, men der fornemmes overalt et holdningsskift mod større åbenhed og en vilje til at tage imod interesserede fra nær og fjern. En slags taknemmelighed over at man stadig vælger at lægge sin vej omkring Bordeaux, selvom vinens verden er vokset eksplosivt, mens regionen sov trygt på sine velflettede laurbær.
Hele sommeren tilbyder producentforeningens nyanlagte og ambitiøse vinskole midt i Bordeaux by kurser for turister, som ønsker et kig under områdets vinøse skørter, før de selv begiver sig på jagt ude i landskabet. Læs om mulighederne på www.ecole.vins-bordeaux.fr. I øvrigt er Bordeaux en skøn by at feriere i; masser af historie, shopping-gader og fancy restauranter tillige med et veludbygget caféliv, åbne pladser og albuerum. Det eneste problem er, at det er pokkers vanskeligt at komme dertil. Den sidste direkte rute mellem København og Bordeaux lukkede for et par år siden, og nu må man flyve via Paris eller Frankfurt eller noget tredje. Pak en god vinbog, og nyd sjælefreden in transit.
Skriv en kommentar