Hvis du vil lege med at kombinere oste med forskellige drikkevarer, bør du erhverve dig Jørgen Mønsters bog om emnet. Før du dør.
”50 oste, du skal smage, før du dør”. Det lyder drabeligt, men selvom de fleste af ostene i vin- og madskribent Jørgen Mønsters bog fra sidste år er lavet af upasteuriseret mælk, hvilket som bekendt er forbudt i Danmark, er der næppe nogen af dem, der bliver din baneost. Tværtimod giver gennemgangen af de 50 udvalgte oste en masse inspiration til din osteindkøbsliste og stensikkert mange lækre oplevelser med verdens bedste voksenslik, der selv i spillevende, ikke-varmebehandlet format er garanteret sundt for sjælen.
”50 oste, du skal smage, før du dør” behandler oste fra Frankrig, Italien, Spanien, Danmark og flere andre klassiske ostelande. Undervejs kommer Mønster omkring alle de vigtigste ostetyper, fremstillingsmetoderne, sammensætning med vin og andre drikkevarer – og ikke mindst smagen og oplevelsen af ostene. Jørgen Mønsters mangeårige virke som vinanmelder på Politiken skinner igennem i de mange mere eller mindre konkrete bud på et flydende match til en specifik ost. Underholdende og personlig bog til osteelskeren.
”50 oste, du skal smage, før du dør” er på 208 sider og koster 249 kr. i de fleste boghandlere eller på nettet.
Skriv en kommentar