Anmeldelser, gode råd, tips, tricks og advarsler om vinen til din julemiddag. Jeg har samlet links til otte artikler om den vin, du skal drikke i december. Til inspiration og hyggelæsning. Mens vi venter.
Vinen til din julemiddag
Flæskesteg, and og risalamande. Rødkål, sovs og brunede kartofler. Din grundlovssikrede julemiddag. Et ufravigeligt fundament for vores gastronationale selvforståelse. Et stormsikkert pejlemærke i en oprørt sø af madkulturel defragmentering. Retter, du kender som din egen baglomme. Men hvordan skyller du bedst herlighederne ned den 24. december? Jeg har testet fem gode bud på en vin til hvert af de tre hovedemner i en klassisk dansk julemiddag. Læs hele artiklen
10 gode tips til julevinen
Hvad drikker du juleaften? Det samme som sidste år? Rødt eller hvidt? Sødt eller tørt? Her er 10 kvikke tips til din vinøse strategi for årets vigtigste måltid. Læs artiklen her
Smuk kirsebærvin fra Lolland
Der bliver drukket meget kirsebærvin i Danmark. Hvis du blander det med tonicvand, kan det drikkes utroligt hurtigt, mens du holder en fest og snakker om noget andet. Men så er der også Frederiksdal Gods’ vidunderlige kirsebærvine af en helt anden verden. Læs artiklen her
Når sukkergrisen glammer
Din indre sukkegris skal også vide det er jul. Her er en kort opsamling på de vigtigste søde vintyper og et par ord om, hvad du skal bruge dem til. Læs artiklen her
Guide til varme alkoholdrikke
Intet luner tæer, kinder og decemberhumør så godt som en kop vellavet gløgg, grog, toddy eller varm punch. Men hvad ligger der egentlig i de mange betegnelser? Her er en lille guide til vinterens varme alkoholdrikke. Læs artiklen her
Pas på sukkeret i din julevin
Amarone og portvin kan være underholdende og charmerende, men elegante er de sjældent. Dominansen af sødme og alkohol kompromitterer friskheden, kompleksiteten og fornemmelsen for, hvor vinene kommer fra. Læs hele artiklen
Julefrokost med kultur
Hvordan kan vi ære traditionerne, fastholde menuen, og alligevel gøre den klassiske danske julefrokost en smule mere gastronomisk kultiveret og interessant? Det er detaljerne, der tæller. Læs artiklen her
Hvad drikker man til leverpostej med rødbede?
Overskriften burde faktisk hedde ”Hvad drikker man til rødbeder med leverpostej?”, for de syltede rodfrugters syre og sødme er afgørende for dit valg af vin til én af decembers mest populære julefrokostretter. Se Meyers opskrifter nedenfor. Læs artiklen her
Skriv en kommentar