Sensommeren er perfekt til boblevin! Og hvis vi danskere var lidt bedre til at fejre hinanden og vores gode liv, ville der være mange skønne skumoplevelser i vente.
Kun én ad gangen, spis brød til, og hænderne over dynen! Ja, i 2012 er det en dyd at lade sig nøje. De øjensynligt lidt for mange år med festkonjunktur og fladskærmsoverflod har rekyleret vide kredse af den danske befolkning i retning af et gastronomisk mådehold, hvis lige ikke er set siden firserne. Discountmarkedet har kronede dage til trods for, at langt de fleste af os sagtens kunne finde penge til at skrue lidt på den kulinariske lækkerhed, hvis vi ville. Og måske var det faktisk ingen dum idé at stimulere markedet for højkvalitetsmad og -drikke ved at tage for sig af retterne, mens vi kan. Og mens der stadig er en vis diversitet i detailhandelens vareudbud.
Det svarer til, at vi drikker en boblevin, hver gang vi har drukket 24 flasker stille vin. Har vi virkelig så lidt at fejre?
Én boblevin ud af hver 25. flaske
Vi kunne passende begynde med mousserende vin, der af de fleste danskere betragtes som en helligdom på linje med kronjuvelerne og Michael Laudrups boldøje. Men der behøver ikke at være noget som helst andægtigt, antikveret og urørligt over champagne, cava, spumante og de andre lækre bobler, som i vidt omfang får lov at sejle deres egen sprøde sø i landets vinafdelinger. Ifølge Vin og Spiritus Organisationen i Danmark (VSOD) blev der i 2011 importeret små 9 millioner flasker vin med varierende niveauer af bobler ind i kongeriget. Det svarer til, at vi drikker en boblevin, hver gang vi har drukket 24 flasker stille vin. Har vi virkelig så lidt at fejre?
Perler i den danske sommer
Til nytår er lysets tilbagevenden selvfølgelig en velkommen mulighed for at starte forfra og skyde fremtiden i gang på behørig boblemanér. Men der er masser af grund til perler i glasset på andre tider af året, og sensommeren er perfekt til de svale skumprøjt. Enhver lejlighed bliver en smule mere festlig med de velsvungne, tunge, farvestrålende flasker og høje slanke glas på bordet. Og så er der en helt særlig stemning forbundet med boblevin. Et strejf af dekadence og luksus; som var skummet selve manifestationen af det gode liv og sorgløse tider. Lidt ligesom den danske sommer, når den arter sig. Hvorfor ikke nyde to af tilværelsens bedste opfindelser samtidig. Tillad dig selv og din bedre halvdel en boble uden for den designerede sæson, og bliv et gladere menneske. Pling!
Skriv en kommentar