Gemmer du chokoladeæg i haven til ungerne? Eller klipper du kryptiske gækkebreve til dem, før de får lov at smovse?
Den snart 100 år gamle tradition lever i bedste velgående i de fleste danske hjem, om end meget er sket siden Galle & Jessens første chokoladepåskeæg fra 1917. I særdeleshed med de senere års opblomstring af det danske chokolademiljø, som i sidste måned kunne opleves på Chokoladefestivalen i København. Der var fuld fart på kreativiteten og den håndværksmæssige ekvilibrisme hos udstillingens imponerende 46 chokoladevirksomheder.
Det er ikke påskeæg for børn og sarte sjæle, men for dig, der gerne vil have en ordentlig én på choko-opleveren.
Én af landets dygtigste konditorer var også med på festivalen. Han hedder Kim Rasmussen, er indehaver af virksomheden Xocolatl, og vandt i 2010 Chokoladeselskabets årspris i kategorierne Årets chokoladebar og Årets fyldte chokolade. Æggene på billedet er Kim Rasmussens bud på fire fyldte påskeæg til chokoladeentusiasten.
Salt og bitterhed giver dybde og personlighed
Det med entusiasmen skal tages bogstaveligt, for Kims æg er meget personlige og nærmest krævende i deres intense og komplekse udtryk. Det er ikke påskeæg for børn og sarte sjæle, men for dig, der gerne vil have en ordentlig én på choko-opleveren. Ikke mindst pga. Kim Rasmussens arbejde med de bitre og salte elementer for at give chokoladerne smagsmæssig dybde.
Æggene indeholder: Hvidt æg: Hvid citronganache og marcipanbund. Mælkechokoladeæg: Mørk lakridsganache på marcipanbund tilsmagt med limeskal. Sølvæg (nederst til højre på billedet): Karamel og saltet peanutpraliné på marcipanbund. Mørkt æg: Hasselnøddepraliné på marcipanbund. Alle æg er delt i to solide chokoladekamre indeholdende hhv. fyld og marcipanbund, der sammen med den valgte overtrækschokolade giver et smukt spil mellem det fine og det kraftfulde, det sprøde og det cremede, chokoladesmagen og de valgte aromatiske smagsgivere.
Æggene fra Xocolatl koster 20 kr. per styk, og de sælges fra Kim Rasmussens butik i Haderslev og i Brødremenighedens Honningkagebageri i Christiansfeld, hvor de produceres. Kim sender gaveæsker rundt i hele Danmark ved bestilling på telefon 73 52 17 00.
Skriv en kommentar